Heb je een visum nodig voor een reis naar Egypte?

Egypte is in de afgelopen jaren een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. Niet alleen vanwege zijn rijke historie (denk aan de piramiden, de sfinx en de vele spectaculaire graftomben), maar ook vanwege de aantrekkelijke kustplaatsen zoals Sharm-el-Sheikh en MarsaAlam. Wat echter opvalt, is dat niet voor elke bestemming dezelfde visumvoorwaarden gelden.

Naar Egypte vliegen vanaf Düsseldorf

Er gaan dagelijks meerdere vluchten naar Egypte vanaf Düsseldorf Airport. Hierdoor kun je je vakantie erg flexibel inplannen. Hurghada (grenzend aan de Rode Zee) is hierbij een van de populairste bestemmingen. Er vertrekken wekelijks wel 24 vluchten van Düsseldorf naar Hurghada. De gemiddelde vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur. Nog populairder is de Egyptische hoofdstad Cairo met wekelijks 36 vluchten vanaf Düsseldorf. Hoewel ook Sharm-el-Sheikh (in het zuiden van de Sinaï) een populaire bestemming is, gaan er geen directe vluchten vanaf Düsseldorf naartoe. Wel zijn er genoeg mogelijkheden om met een enkele overstap naar Sharm-el-Sheikh te vliegen.

Visum voor Egypte


Het visum on arrival voor Egypte

Het is voor Nederlanders, Belgen en andere vakantiegangers met een Europese nationaliteit in principe eenvoudig om naar Egypte te reizen. Het is meestal verplicht om een geldig visumbij je te dragen tijdens de reis, maar het is niet moeilijk dit visum te verkrijgen. Zo is het mogelijk het visum bij aankomst op de luchthaven in Cairo te kopen. Hiervoor betaal je 25 Amerikaanse dollar. Het wordt aangeraden het geld contant mee te nemen, omdat pinnen misschien niet altijd goed werkt. Naast Amerikaanse dollars worden Euro’s en Britse ponden meestal ook geaccepteerd.

Het e-visum voor Egypte

Een andere manier om aan het visum voor Egypte te komen, is vooraf een e-visum aan te vragen. Op deze manier heb je al een visum op zak als je in Egypte aankomt. Dit kan tijd schelen. Het is namelijk dan niet meer nodig in de rij te staan bij de visumbalie na aankomst op de luchthaven. Het e-visum kun je gemakkelijk online aanvragen met een digitaal aanvraagformulier. Hier moet je enkele persoonlijke gegevens invullen, zoals je paspoortgegevens, adresgegevens en informatie over je beroep. Ook moet je al kunnen aangeven waar je in Egypte gaat verblijven, of dit nou bij vrienden of familie is of in een hotel of resort. Ten slotte moet je nog een duidelijke foto of scan van je paspoort uploaden.

Na toekenning is het visum Egypte 90 dagen geldig. Dat betekent dat je binnen deze 90 dagen naar Egypte moet reizen om van het visum gebruik te kunnen maken. Na aankomst in Egypte mag je met dit visum 30 dagen in het land blijven.

Verschillende visumregels

In principe moeten alle Europese reizigers over een geldig visum beschikken gedurende hun verblijf in Egypte. Er geldt echter een belangrijke uitzondering voor reizigers die naar bepaalde badplaatsen in de Sinaï reizen. Reis je naar Sharm-el-Sheikh, Nuweiba, Dahab of Taba? Dan hoef je geen visum aan te vragen, mits je er maximaal twee weken (dus 14 dagen) blijft. Blijf je langer dan 14 dagen? Dan moet je wel een visum aanvragen. Houd dit dus goed in de gaten bij het plannen van je droomvakantie.