Naar Thailand vliegen vanaf Dusseldorf Airport

Je wilt op vakantie naar Thailand, en het eerste dat in je opkomt is om vluchten vanaf Schiphol te checken. Maar misschien vraag je je af, kun je ook vanaf het Airport bij Dusseldorf naar Thailand vliegen? Ja, dat kan.

Je kunt vanaf vliegveld Düsseldorf (Düsseldorf International Airport, DUS) naar Thailand vliegen. Er zijn op moment van schrijven meerdere luchtvaartmaatschappijen die directe en indirecte vluchten aanbieden van Düsseldorf naar verschillende bestemmingen in Thailand, zoals Bangkok, Phuket en Chiang Mai. Check altijd zelf via bijvoorbeeld een vliegticket vergelijker de meest actuele opties.

Vliegen naar Thailand

Enkele luchtvaartmaatschappijen die deze routes nu kunnen bedienen zijn:

  1. Thai Airways: Biedt directe vluchten aan naar Bangkok.
  2. Emirates: Biedt vluchten aan met een tussenstop in Dubai.
  3. Qatar Airways: Biedt vluchten aan met een tussenstop in Doha.
  4. Etihad Airways: Biedt vluchten aan met een tussenstop in Abu Dhabi.
  5. Lufthansa: Biedt vluchten aan met een tussenstop in Frankfurt of München.

De beschikbaarheid van directe vluchten kan variëren afhankelijk van het seizoen en de huidige situatie met betrekking tot luchtvaartmaatschappijen en reisbeperkingen. Het is raadzaam om de websites van de luchtvaartmaatschappijen te controleren voor de meest actuele informatie en om je vluchten te boeken.

Koh Samui Thailand
Het populaire Koh Samui in Thailand

Luchthavens in Thailand

Thailand beschikt over meerdere vliegvelden die toeristen uit de hele wereld verwelkomen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste luchthavens voor toeristische doeleinden:

  1. Suvarnabhumi Airport (BKK): Gelegen in Bangkok, is dit de grootste en drukste luchthaven van Thailand. Het is een belangrijk internationaal knooppunt met verbindingen naar vrijwel elke grote stad wereldwijd.
  2. Don Mueang Airport (DMK): Ook in Bangkok, dit is een belangrijke hub voor budgetmaatschappijen. Het bedient vooral binnenlandse en regionale vluchten en is een uitstekende keuze voor reizigers die naar andere delen van Thailand willen doorreizen.
  3. Phuket International Airport (HKT): Dit is de toegangspoort tot het populaire eiland Phuket. Het ontvangt zowel internationale als binnenlandse vluchten en is essentieel voor toeristen die de prachtige stranden van Phuket willen bezoeken.
  4. Chiang Mai International Airport (CNX): Gelegen in het noorden van Thailand, bedient deze luchthaven zowel internationale als binnenlandse vluchten. Het is de toegangspoort tot de culturele en natuurlijke attracties van Chiang Mai en omgeving.
  5. Samui Airport (USM): Deze luchthaven op Koh Samui (zie afbeelding) biedt voornamelijk binnenlandse vluchten en enkele internationale verbindingen. Het is een populaire bestemming voor toeristen die de prachtige stranden en resorts van het eiland willen bezoeken.
  6. Krabi International Airport (KBV): Krabi is een andere populaire bestemming voor strandliefhebbers. De luchthaven biedt zowel internationale als binnenlandse vluchten en is de ideale toegangspoort voor diegenen die de Andamanse kust willen verkennen.

Deze luchthavens zijn goed uitgerust om toeristen te ontvangen en bieden gemakkelijke toegang tot de belangrijkste toeristische bestemmingen van Thailand.

Visum voor Thailand

Vakantiegangers met een Nederlands paspoort hebben als toerist geen visum nodig dat van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een visa exemption voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Let op, check altijd de meest actuele stand van zaken, bijvoorbeeld op de site van de Rijksoverheid.

Een visum voor Thailand is wel nodig voor een verblijf van langere duur. De vereisten en procedures variëren afhankelijk van de nationaliteit en het doel van het bezoek.

Om een toeristenvisum te bemachtigen, moet je naar de Thaise ambassade of consulaat in je eigen land gaan. De benodigde documenten zijn onder andere een geldig paspoort (minimaal zes maanden geldig bij aankomst), een ingevuld visumaanvraagformulier, pasfoto’s, een bewijs van voldoende financiële middelen en een retourticket. Voor een zakenvisum zijn aanvullende documenten nodig, zoals een uitnodigingsbrief van een Thais bedrijf. Soms kun je ook van te voren in Nederland online een sim aanvragen, bijvoorbeeld via visum legalisatie.

Het visum is noodzakelijk om te voldoen aan de immigratiewetten van Thailand en om een legale toegang tot het land te garanderen. Zonder visumlegalisatie kan de toegang worden geweigerd. Een visum biedt bovendien duidelijkheid over de duur van het verblijf en de rechten en plichten tijdens het verblijf in Thailand.

visum legalisatie thailand
visum in je paspoort

Goedkoper vliegen

Bekijk de pagina over vliegticket aanbiedingen, daar vind je sites waar je ook vliegtickets naar Thailand kunt vergelijken.