Op citytrip naar Spanje of naar de Spaanse eilanden vanaf Vliegveld Dusseldorf

Waarschijnlijk vlieg je voor je stedentripjes en strandvakanties meestal vanaf Amsterdam of Eindhoven, maar wist je dat je ook vanaf het Duitse Dusseldorf diverse mooie citytrip- en zonvakantie-bestemmingen kunt bereiken?

Dusseldorf Airport ligt op zo’n anderhalf uur rijden vanaf Arnhem. Voor reizigers die in het Oosten van het land wonen kan dit vliegveld een prima alternatief zijn voor bijvoorbeeld Schiphol, maar in veel gevallen ook voor Eindhoven Airport. Bij Dusseldorf Airport kun je zowel overnachten als parkeren, dus dat is geen probleem.

Vanaf Dusseldorf naar Spanje vliegen

In dit artikel neem ik een aantal Spaanse bestemmingen onder de loep. Of je nu zin hebt in een culturele en gastronomische stedentrip of heerlijk relaxen aan het strand of feesten in een Spaanse beach club: via Düsseldorf kan het allemaal.

Vanaf Vliegveld Düsseldorf vlieg je momenteel naar de volgende steden in Spanje: Alicante, Barcelona, Bilbao, Madrid en Malaga. Alicante en in mindere mate Malaga zijn echte strand-bestemmingen. Voor citytrips en cultuur moet je in Barcelona, Bilbao maar ook zeker Madrid zijn.

Stedentrip Barcelona

Parc Guell en de andere highlight van Gaudi, zoals de Sagrada Familia kent iedereen. Maar wist je dat Barcelona ook veel minder bekende attracties heeft die de moeite waard zijn? Hier zijn vijf minder voor de hand liggende toeristische attracties in Barcelona:

  1. Bunkers del Carmel (Turó de la Rovira)
    De Bunkers del Carmel bieden een panoramisch uitzicht over Barcelona zonder de drukte van de meer bekende uitkijkpunten. Dit historische gebied, ooit gebruikt tijdens de Spaanse Burgeroorlog, is nu een plek waar zowel locals als toeristen kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht over de stad en de zee.
  2. Hospital de Sant Pau
    Het Hospital de Sant Pau is een prachtig voorbeeld van modernistische architectuur, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner. Het voormalige ziekenhuis is nu een cultureel en toeristisch complex waar bezoekers kunnen rondwandelen door de indrukwekkende gebouwen en tuinen, en meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en architectuur.
  3. Palo Alto Market
    Palo Alto Market is een creatieve markt die maandelijks wordt gehouden in een oude fabriek. Hier kunnen bezoekers genieten van kunst, design, ambachtelijke producten, lekker eten en livemuziek. Het is een ideale plek om een andere kant van het hedendaagse Barcelona te ontdekken.
  4. Labyrint van Horta (Parc del Laberint d’Horta)
    Dit is het oudste aangelegde park in Barcelona en biedt een rustige ontsnapping uit de drukte van de stad. Het park beschikt over een neoklassiek labyrint van cipressen, historische sculpturen, en serene tuinen. Het is een perfecte plek voor een ontspannen wandeling en om van de natuur te genieten.
  5. Cementiri de Montjuïc
    De Montjuïc-begraafplaats is een van de meest indrukwekkende begraafplaatsen van Barcelona, gelegen op de heuvel Montjuïc. Hier kunnen bezoekers de prachtige grafmonumenten en mausoleums bewonderen die een rijk inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van de stad. Het biedt ook een prachtig uitzicht over de haven en de stad.
haven van Barcelona in Spanje
zicht op Barcelona, stedentrip-bestemming nummer 1 van Spanje

Via Cheaptickets vind je eenvoudig de goedkoopste vliegtickets naar Barcelona. Of kies voor een pakketreis, waarbij je vlucht en overnachtingen beide al geregeld zijn. Dit kan bijvoorbeeld via TUI, Stedentrips.nl of De Jong Intra reizen. Vaak heb je de keuze uit verschillende hotels. Voor een beter hotel / gunstigere vliegtijden betaal je wat meer dan wanner je voor een simpel hotel kiest en heel vroeg in de ochtend vliegt. Dit geldt overigens niet alleen voor Spanje.

Madrid staat dan weer bekend om het Prado museum, met de beroemde Guernica van Picasso. In Bilbao is het Guggenheim Museum natuurlijk een must-see, net zoals de pintxos (Baskische tapas) dat zijn voor lekkerbekken.

Spaanse (party)eilanden

Zijn steden niet zo aan jou besteed, en lig je liever aan het strand of dans je graag in de club? Kies dan voor een van de vele eilanden die Spanje rijk is. Ibiza is natuurlijk party-eiland nummer 1, maar vanaf Düsseldorf vlieg je naar meer heerlijke eilanden waar men niet weg is van een feestje. Denk aan de verschillende Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Mallorca.

Via reisorganisatie TUI kun je fijne vakanties vanaf Dusseldorf boeken, naar Spanje en diverse andere landen. Ook andere bekende reisorganisaties bieden pakketreizen naar de Spaanse eilanden aan. Wil je alles geregeld hebben (vlucht + overnachtingen) kijk dan vooral welke organisatie het dichtst bij jouw wensen in de buurt komt.

Strand op Ibiza
een van de vele paradijselijke stranden op Ibiza

Stranden van hét party-eiland van Spanje: Ibiza

Ibiza, onder nederlanders met name bekend om haar bruisende nachtleven, biedt ook tal van prachtige stranden waar je na je nachtje doorhalen lekker kunt uitrusten. Dit zijn enkele van de mooiste stranden op het eiland:

1. Cala Comte (Cala Conta)

Cala Comte, gelegen aan de westkust van Ibiza, staat bekend om zijn kristalheldere water en adembenemende zonsondergangen. Het strand is omgeven door rotsachtige kliffen en biedt uitzicht op kleine, nabijgelegen eilanden. Er zijn verschillende chiringuitos (strandbars) waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en drankjes.

2. Cala Bassa

Cala Bassa is een van de meest populaire stranden op Ibiza, Spanje, dankzij het zachte, witte zand en het ondiepe, turquoise water. Het strand is ideaal voor gezinnen en biedt een breed scala aan watersportactiviteiten. Cala Bassa Beach Club biedt comfortabele ligbedden, restaurants en bars.

3. Cala d’Hort

Dit strand biedt een spectaculair uitzicht op het mystieke eiland Es Vedrà. Cala d’Hort heeft een mix van zand en kiezels en is omgeven door steile kliffen. Het is een populaire plek voor duiken en snorkelen vanwege het heldere water.

4. Las Salinas (ook wel Ses Salines)

Gelegen in een natuurreservaat, biedt Las Salinas een lang, breed zandstrand met helder water en een bruisende sfeer. Het strand trekt zowel gezinnen als feestgangers aan, mede dankzij de trendy strandclubs zoals Sa Trinxa en Jockey Club. Het gebied staat ook bekend om zijn zoutpannen en de vele flamingo’s.

5. Cala Jondal

Cala Jondal is een exclusief strand dat populair is bij beroemdheden en de jetset. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezels, maar het water is kristalhelder en perfect voor zwemmen. Beach clubs zoals Blue Marlin bieden een luxe ervaring met loungemuziek, uitstekende gerechten en een levendige sfeer.